Noorse voorkomt titelprolongatie Ylona Kruis

Jan Venhuizen
SNEEK – Lang ging Ylona Kruis aan kop in de tweede Mar-athon met start en finish in Sneek, maar uiteindelijk ging titelprolongatie aan de neus van de Ysbrechtumse voorbij door toedoen van de Noorse Kristin Jonvink die en passant het parcoursrecord aanscherpte tot 3.06,27.
Ylona Kruis van het organiserende Horror finishte in gezelschap van trainingsmaat Albert van Ramshort in 3.08,38 en moest tevreden zijn met de tweede plaats. ,,Dat meisjes heeft ook heel sterk gelopen. Ik voelde me ook prima, maar ik had niet de power om haar bij te houden. Ik heb het nog wel geprobeerd maar het lukte niet. Zo kan het gaan. Maar ik ben wel tevreden met mijn optreden hoor”, aldus de winnares van de eerste Mar-athon die haar tijd van 2014 (3.14) verbeterde.
Volgend jaar is ze voor de derde keer van de partij in de Slachtemarathon. De derde Mar-athon van Sneek is in 2017. Ook daar zal ze zeker bij zijn. Ze noemde het een geweldig evenement, een thuiswedstrijd en super georganiseerd dankzij een klein leger vrijwilligers rond Horror en zusterverenigingen in Sneek.
Bij de mannen maakte Jan Venhuizen zijn favorietenrol waar in de tweede ronde om het Sneekermeer. De atleet uit Smilde kwam binnen in 02.35,30. Venhuizen won vorig jaar ook al de halve marathon in Sneek. Willem de Boer uit Exmorra viel net naast het podium. Hij moest in 2.42,32 tevreden zijn met de vierde plaats. Jan Albert Veenema uit Sneek arriveerde als zesde op het sfeervolle finishpodium op het tot ver na middernacht gezellige Martiniplein in 2.49,23.
De halve marathon werd gewonnen door Immy Auck Kersbergen uit Wommels in 1.17,39. Liesbeth Steenbergen uit Sneek eindigde als zesde in 1.35,39. Bij de heren arriveerde Erik Bouma uit IJlst als achtste aan de meet in 1.17,39 voor Wilko Bakker uit Heeg (1.18,46).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.